GROEP MSI INITIATIEVEN

CM LIMBURG


Logo Kasteel Engelhof

Kasteel Engelhof beschikt over 4 vergaderzalen van 6 tot maximaal 80 personen.

De zalen zijn rolstoeltoegankelijk en voorzien van de nodige professionele apparatuur zoals een beamer of tv-scherm, draadloos netwerk en een clickshare. Afhankelijk van de zaal en het soort vergadering, zijn er verschillende vergaderopstellingen mogelijk (theater, U-vorm, schoolstijl,..)

Het verhuur van de zalen is inclusief koffie, water en thee.

Bijkomende dranken zijn steeds te verkrijgen in de centrale koffiecorner op de eerste verdieping of in de bar op het gelijkvloers.

Een groen baken, een geïsoleerd stuk natuur aan de bovenloop van de Roosterbeek. Duidelijk herkenbaar door zijn glooiende horizon en bosrijk karakter. Vandaar de naam 'Heng' - hellend terrein en 'Lo' - bos.


Tiny care, Tiny house Voeren

Via het EFRO-project Care&Holiday en de provincie Limburg plaatste woonzorgcentrum Ocura een mobiel tiny house aan haar campus in Voeren. Dit segment sluit aan op de groeiende vraag  voor duurzaam, kwaliteitsvol en toegankelijk toerisme in Limburg voor zorgbehoevende doelgroepen.

Het doel van het Tiny care-project is om gezinnen met een zorgbehoefte de mogelijkheid te bieden om zorgeloos te genieten van een vakantie of overnachting. We realiseren dit door het aanbieden van een tiny house waar mantelzorgers kunnen verblijven, direct grenzend aan een zorgkamer in het woonzorgcentrum, waar alle benodigde zorgvoorzieningen en ondersteuning direct beschikbaar zijn.


Logo Ocura

Vzw Ocura beheert 4 woonzorgcentra die in Limburg gesitueerd zijn in Beringen, Herk-de-Stad, Montenaken en Voeren. Met meer dan 450 medewerkers bieden wij kwaliteitszorg aan meer dan 400 bewoners. In ons aanbod voorzien wij alle woonzorgvormen: langdurig verblijf, kortverblijf, dagverblijf.

Vzw Ocura staat ook in voor het beheer van assistentiewoningen samen met CM Limburg in het kader van Zorgmakelaar. 

Zorgmakelaar beheert assistentiewoningen voor 65-plussers die zelfredzaam zijn, maar nood hebben aan een aangepaste, comfortabele en veilige woning. De bewoner krijgt hier volop kansen om langer zelfstandig te wonen, doordat de nodige hulp & zorg samen met de woonassistent en/of mantelzorger georganiseerd kan worden. In de gemeenschappelijke leefruimtes, waar ook regelmatig activiteiten georganiseerd worden, hebben de bewoners de mogelijkheid om samen met andere bewoners gezellig een babbeltje te slaan.
We spreken hier over erkende assistentiewoningen wat wil zeggen dat er door de woonassistent gezorgd wordt voor crisis- en overbruggingszorg, maar dat de bewoners nog de vrijheid hebben om hun eigen zorg te organiseren. De bewoner heeft dus volop kansen
om zelfstandig te wonen, omringd door alle comfort en in alle rust zorgeloos te genieten van het leven!